Szakmaiság

Alappilléreink

Célunk a kíváncsiság

A Szakkollégium elsődleges célja, hogy tagjainak szakmai kíváncsiságát kielégítse, valamint lehetőséget teremtsen arra, hogy mindenki elmélyíthesse tudását egy számára érdekes témakörben. Erre az elméletközpontú egyetemi oktatás nem minden esetben jelent megoldást, így ezt próbáljuk kiegészíteni gyakorlatiasabb tudással.

Egyik legnagyobb erősségünk a tagok diverzitásából fakad. Találunk alkotni vágyó, kreatív marketingest és analitikus gondolkodású közgazdászokat is a tagság körében. Mindenki számára érdekes szakmai programokat igyekszünk összeállítani, így minden terület képviselője olthatja nálunk tudásszomját.

Műhelyek, kurzusok

Szakmaiságunknak több alappillére van. Az egyik a képzési rendszerünk. Első félévtől kezdve, tudatosan igyekszünk a tagok számára megválaszolni a bennük felmerülő kérdést: „Mi érdekel igazán?”.

Ennek eszközei a félévente tartott, kis létszámú műhelyek illetve kurzusok, ahol a kezdeti, alapozó ismeretek megszerzése után egyre specifikusabb tudásra tehetnek szert a tagok. A negyedik félévtől kezdve az általuk választott szekció (pénzügy, üzleti, elemző vagy marketing) műhelyén vehetnek részt, illetve kiegészítő kurzusokat is látogathatnak, ahol valóban gyakorlati tudást szerezhetnek (csak vegyük például az Excel vagy a Photoshop kurzusainkat). Hat sikeresen teljesített félév után pedig a szerencsés tag kezébe veheti a szakkolis diplomáját, ami bizonyíték arra, hogy az egyetemi éveiben nem vesztegette szabadidejét, hanem önmaga szakmai képzésével töltötte azt.

Előadások

Szakmaiságunk másik pillérét a különböző szakmai előadásaink jelentik. Ide olyan szakértőket, szaktekintélyeket, tanárokat hívunk el, akik örömmel mesélnek kutatási területükről, vagy akik segítségével aktuális gazdaságpolitikai, társadalmi kérdésekről vitázhatunk.Geszti Pétertől, Király Júlián át, Mérő Lászlóig, a Paksi Atomerőműtől a magyar egészségügyig terjedő skálát járnak be szakmai programjaink előadói és témái.

Esettanulmányi versenyek

Mindezek mellett szakkollégium tagjaik rendszeresen részt vesznek esettanulmányi versenyeken is. Ezek a megmérettetések problémamegoldásra, csapatmunkára tanítanak, ráadásul sokat javítanak a prezentációs készségeken, a résztvevők sokat tanulhatnak csapattársaiktól és a többi csapattól. Ez az egyik oka annak, hogy ez az első olyan szakmai program, amivel megismertetjük a szakkollégiumba jelentkező tagjelölteket. Év közben tartunk felkészítő hétvégét, házi esettanulmányi versenyeket, mind tagjelölteknek, mind tagoknak. A befektetett munka pedig tükröződik eredményeinken is: tagjaink számos egyetemi szintű, országos és nemzetközi versenyen értek már el kiemelkedő eredményt.